m2studio interior design for Lagfin offices in Milan

0

The m2workshop architecture firm created by architects Marco Bonelli and Marijana Radovic was commissioned to design the interior of Lagfin’s new offices in Milan. This operation consisted of fitting out the second floor of a historic building dating from the end of the 19th century, located in one of the main districts of this Italian city. From the beginning, the concept behind the whole project was to enhance the existing building by recovering, as much as possible, some of the original elements. The architects therefore decided to renovate the available surface of 600 square meters by canceling all the modifications made by the various tenants over the years. The original wall decorations, the stucco work on the ceilings and even the door frames, which were brought to light during the renovation, have been recovered with particular care and attention. Bespoke materials and furniture have been carefully chosen and produced to meet a specific requirement, namely an elegant and minimalist style. All rooms are in harmony with each other and are linked by a common thread: a color palette composed of dark gray hues with metallic inserts in the walls and furniture. The aim of the architects was to recreate the original look of the rooms, bringing together the old and the new, in order to create spatial continuity. And all this has been achieved while guaranteeing the comfort and technological performance that modern offices demand. That is why the architects, while respecting the existing building, concealed the necessary technological devices and focused on designing a fully suspended lighting system. Sliding glass walls have been installed to break up the spaces and allow natural light to flood the different rooms. The advantage of such walls is that they help to make the offices seem to be still close to each other, while providing privacy, soundproofing and other essential benefits. The meeting room is definitely one of the most fascinating rooms in the whole interior design project. For this round room on the corner of the building, which overlooks two different streets, the architects were able to restore the original windows, improve the acoustics and ensure greater privacy, and install lighting adapted to the different uses of the room. .

(Agnes Bifulco)

Images reproduced with the kind permission of m2workshop photos of Lorenzo Pennati

Type of project: offices
Client: Lagfin
Location: Milan, Italy

Architects: m2atelier (Marco Bonelli and Marijana Radovic) https://www.m2atelier.com/
Photos: Lorenzo Pennati

Share.

Comments are closed.